Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Poröst

Ett glas vatten fanns i frysen, dennes dilemma var mycket enkelt. Skall jag går dit och frysa, eller ska jag gå dit och frysa? Tankarna gick omkring, men vattnet i glaset var ännu inte till is än.

Glaset funderade på om vatten skulle frysa mycket fortare, för vatten var nämligen mineralvatten, med smak av citrus och ekbarr. Andra skulle säga lönn, eller kotte. Men glaset, han visste att det var ekbarr.

Dörren till frysen öppnades, glaset hoppade långsamt fram. Han märkte hur förskräckt mannen blev, han skrek och hoppa omkring.

- Vad har jag ställt till med nu? Undrade glaset till sin föga förvåning.

Mannen skrek och skrek. Tillslut kom kvinnan nedrusandes från övervåning och undra vad som stod till! Jag hörde inte vad mannen sa, men jag såg att han pekade och kollade på mig, då han pratade med frugan.

Jo, han fru ja. En stygg liten varelse! Han visste inte vad hon gjorde bakom han rygg. Jag måste då ha sett minst tre, fyra män inuti henne. Jag kan då förstå det, varför hon vill han en man. För att han vänsterprassla med andra män, bakom hennes rygg. Hur ingen har kommit på den andre är då ett mysterium.

Jaja, men tillbaks till det vad som ska hända.

Hon gick till frysen och tog tag i mig, jag var då lite kallare än normalt och hon kommentera att glaset var kallt. Det hade börjat frosta lite om mig, så jag hade tur.

Hon tog en zip och kommentera att det var mineralvatten med smak av kotte och blåbär. Kvinnan undra om maken hade tagit LSD. För hon såg inte att jag rörde på mig. Vilket jag inte heller gjorde, eller gjort.

Utan att veta om det hade mannens själ, eller som han själv hade sett det förflyttat sig själv till glasets perspektiv.

Han slog ihjäl henne med en hammare då han fick reda på hennes otrohet.




Prosa (Kortnovell) av Heidenstam
Läst 294 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-02-08 23:03



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Heidenstam
Heidenstam