Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En trångsynt framtid.

Nils satt på däck, drack sitt vin och tänkte på allt han hade lämnat bakom sig.

Det var inte mycket, han hade ingen familj, inga vänner. Gården hade brunnit ner.

Hans tankar låg i framtiden. Vad han skulle göra när han kom fram. Skaffa en kvinna, en irländare kanske. Han hade alltid varit svag för den dialekten.

Ett boende, ett jobb. Framtiden låg var inom räckhåll.

Men hur länge kan man drömma?




Bunden vers (Sonett) av Heidenstam
Läst 319 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2013-08-22 09:51



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Heidenstam
Heidenstam