Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det sista seklet av det andra millenniet.


19-hundratalets Våg


I framtiden kanske killar och tjejer
sitter runtomkring eldarna och säjer:-
-Min farfarsfar kom ihåg
19-hundratalets Våg.

Då människorna strömmade ut i det
nya och omdanande millenniet.
Gamla erans epilog, -
19-hundratalets Våg.

Den slog häftigt emot VÅR samtids stränder
och svallade länge i alla länder.
Uppbrottet i luften låg;
19-hundratalets Våg.

Det naturliga är ju att anamma
allt nytt. Det BORDE gällt detsamma -
DÅ, - men det VAR inte så!
19-hundratalets Våg.

Handlöst kastade civilisationen
sig ut i den enorma expansionen.
Ett stort mänskligt lämmeltåg, -
19-hundratalets Våg.

-Ej visste DE, säjer de i framtiden -
- om oss, - vad som - de vet - skulle hända sen!
De tänker tillbaka på
19-hundratalets Våg...













Bunden vers (Rim) av Marianne Räf
Läst 184 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2013-02-09 00:20



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf