Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Memento mori

 
Stråken ligger stilla
i sitt fodral. Så mycket
musik som passerat. Nu
förgånget och borta. 

Tonat ut och tyst.
Tagelstrån som förlorat
fästet i någon ände,
torkat harts. Så många minnen 

lagda på varandra
som tonerna i ackord, klingar
hågkomster. Suddas bort och
ersätts. Då jag ser tillbaka 

över musiken hör jag den
som om den var min och ändå inte.
Så nära och så avlägsen. En musik
som livnär sig genom att 

tugga konsonanter och andas vokaler,
och så mycket annat som inte hörs,
som samlats i fodralets mörker
och blodröda sammet.

 




Fri vers av Stefan Albrektsson
Läst 328 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2013-02-10 13:36



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Ja,så många toner som gått över en fiols strängar,detta vackra fascinerande instrument.
2013-02-13

    ej medlem längre
ja, så rätt, så vackert vemodigt. fodralets sammet: utsökt bild. Jag får associationer till Göran Tunström och hans berättelser om sin morfar. Bravo!
2013-02-12

  Bibbi VIP
Tar in och begrundar.
2013-02-11

  ResenärGenomLivet VIP
Vemodiga toner...längtan till det som var...
2013-02-11

  Haiau
En vacker dikt
Längtan till musik
och många minen

"För den tiden har varit tugga konsonanter och andas vokaler,
och så mycket annat som inte hörs,
som samlats i fodralets mörker
och blodröda sammet."

Det är djupt !


2013-02-11

  Jordgubbsodlare
http://www.youtube.com/watch?v=MTvM-7cVfIM

2013-02-10

  Ingela Svenson VIP
den är vacker, ordens tyngd, och musiken!
2013-02-10

  smultronbergen VIP
Jag känner sammanfattning
hur hamnade jag här och
vad blev kvar vad förlorades
till vad? / ja likt Larz, livet..
2013-02-10

    ej medlem längre
Som att spela hartsfiol....
2013-02-10

  Larz Gustafsson VIP
Förgängligheten.
Alltsammans är ett provisorium.
Minns du eskilstunabandet Memento Mori?
2013-02-10
  > Nästa text
< Föregående

Stefan Albrektsson
Stefan Albrektsson