Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Beröring

Betraktar vindens lek med snöflingorna
genom det stumma hårda glaset i mitt fönster

livet pågår där utanför
det följer strömmen av flöde

Vatten och kyla bildar de vackraste kristaller
perfekta i sin egna korta födelser

Känner en längtan ut
klär mig varmt och vill ta del av skådespelet

omsveps av yrande snö och kyla
står i det enda sanna

Tänk att kalla snöflingor på min hud
kan väcka så många minnen

Mina första skridskor
och snöänglarna jag gjorde med min mor

min första julklapp till min far
långkalsongerna med gröna sjöhästar

Mammas hemlagade pepparkaksdeg
som tog en hel dag att baka klart

Mina älskade syskon
när vi drack varm kakaomjölk i köket

rödrosiga av den varma bastuvärmen
som var kvar i våra pyjamasklädda små barnakroppar

Jag kan ännu förnimma den värmen
och kärlek jag hade då
Samhörighet



































Fri vers av Anneli Luoto
Läst 373 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2013-02-11 12:31



Bookmark and Share


  Ole Sunnerfjell
Fin reflektion av "varit", men ändå sååå närvarande
2013-02-11
  > Nästa text
< Föregående

Anneli Luoto