Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den andra sidan

du gick över gränsen
till den andra sidan
alldeles för tidigt

visserligen var du ingen mönsterelev
snarare tvärtom
men du visade prov på en uthållighet
som är få förunnat

jag blev alltså förvånad
när nyheten nådde mig
men ännu större blev min förvåning
när din ande kom och hälsade på mig

ett kort ögonblick av samhörighet
den samhörighet jag sökte när du var i livet
sen var du borta igen

min fru påstår att jag har livlig fantasi
men det är inte fantasin som är livlig
det är trafiken i näraliggande dimensioner
som så lätt förvirrar de som bara kommunicerar
med sig själva
får dem att bygga rum
med nödvändiga dörrar att kunna öppna
när de själva vill
och fönstren är stängda

nu ska vi inte tolka denna händelse
då tolkningarna är lika många
som de som tror sig förstå rummen
och inte behöver öppna dörrarna
för att kunna se ut genom väggarna

som hela tiden är öppna




Fri vers (Fri form) av Börje Larsson
Läst 147 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2013-02-11 22:06



Bookmark and Share


    Lillemor Folkmun
gillar denna!
djupt och starkt. bra skrivet.
2013-02-11
  > Nästa text
< Föregående

Börje Larsson
Börje Larsson