Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
1990-tal.


Min Generation



Vi börjar åldras, min
generation. Själv, har jag
bara 16 tänder kvar
och i ditt hår anas
silverstrån.
Många har hunnit bli
far-och-morföräldrar, redan, -
- och, snart, får barnbarnen
menstruation och skägg!

Vart flyger
vår ungdom, - vi
Ungdomen Dåförtiden,
vad har vi kvar?
En våg har gått
över halva sitt lopp;
vi faller, snart, ner
i mörkret, som så många
före oss.

För inte så länge sedan
var vi barn, som
lallade oss fram
till rock´n´ rollen
och lekte lekar, som väl
nu är preskriberade.
Men, var var vi innan dess?
Kanske, någonstans i världen,
där vi såg mörkret komma.






Fri vers av Marianne Räf
Läst 245 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-02-12 23:03



Bookmark and Share


  zallander
fräsig
2013-02-12

  Stefan Höglund
Underbar resume med humor, undrar bara om du visste hur jag ser ut.
2013-02-12
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf