Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det har upptäckts att det finns alldeles för många människor inom vissa hägn i olika landskap. Därför har skogens konung beslutat om skyddsjakt på människor. Avskjutningen gäller för i vår mellan februari och juni. Detta är ett svar p


Något litet om bilar (I)





Jag vet saker. Jag skulle vilja berätta om
den engelska bilen. Den har sex hjul. Nu
tänker du kanske att jag pratar i nattmössan.
En svensk bil har ju bara fem. En sådan där

terränggående fyrhjuling har förstås bara
fyra hjul. Få människor vill känna sig som
femte hjulet men många gör det ändå i
en del sammanhang. Man kan vara tacksam

över att bacon, som ju kommer från grisen
(Inte din granne ovanpå som brukar festa
långt in på natten och spela musik som
ville han spela för hela den delen av

staden, med balkongdörren på vid gavel.)
inte innehåller hästkött. Hästkött skall ju
springa på landets travbanor, exempelvis
Hyrmagen eller Järfalla travbana.

Nej, just det, jag menar ju förstås Jägersro.
Ja, och förstås Hagmyren. Jag skulle vilja
berätta litet mera om den engelska bilen.
Den engelska bilen var länge exempelvis

brittisk. Sedermera har det visat sig att
alltfler engelska bilar dock köpts upp av
så kallade icke brittiska intressen. Så den
engelska bilen har på det viset gått ungefär

samma glada öde till mötes som den
svenska bilen. Men det som har rent
traditionellt icke förändrats med den engelska
bilen är att den fortfarande har sex hjul.




Prosa (Fabel/Saga) av lodjuret/seglare VIP
Läst 378 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2013-02-14 18:21



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP