Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag vet inte hur det är med tyska, italienska eller japanska bilar, utöver att de är just bilar. Men rulla kan de uppenbarligen, nästan lika bra som en svensk. En svensk man som är rejält full, eller en sjöman, har en lätt rullande gång.


Något litet om bilar II - det säger ju sig självt






En engelsk bil har sex hjul. En svensk bil
har fem. En engelsk bil har ett engelskt språk
och på engelska heter hjul wheel.
Ratten i en engelsk bil heter the wheel.

Om man räknar med fyra hjul
samt reservhjulet och ratten.
Det blir då sex hjul.
En svensk bil har ett svenskt språk, fyra

hjul och ett reservdäck.
Ingenting konstigt med det, eller hur?
Ett fartyg har många däck, bara
inget reservdäck. Det säger ju sig självt.




Fri vers (Prosapoesi) av lodjuret/seglare VIP
Läst 322 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-02-15 01:00



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Dockor är inte att förakta, inte ens en lyftkran maskerad till giraff i en av huvudstadens hamnar, bör drivas gäck med.
2013-02-15

  Tarantaran
Om ett av fartygets däck pajar då
blir nog havets botten ett reservdäck
för båten..havet... kanske i en livbåt
för passagerare som inte blev
plattade av däcket...Om detta händer
på torrt land... så är kanske reserv-
däcket en docka i stället...

2013-02-15
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP