Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Appropå Louise Hoffstens låt "Only the dead fish follow the stream" i Melodifestivalen. Hennes text fick mig att tänka på hur vi är och gör oss i samhället.


Laxen simmar mot strömmen - gör du?

Kanske är det så att vi har blivit som döda fiskar,
som bara följer med utan att riktigt ifrågasätta varför.
Men att gå omkring genom livet utan ett "varför" med sig,
leder förr eller senare till ett stopp!
Vi behöver nog i längden ett "varför" i våra liv.
Det är nog det som för oss framåt, vidare.

Hon sjunger att, du kan göra vadsomhelst
bara du vet när och varför.

Det tror jag är nyckelord!
När - för att allt inte passar att göras i alla sammanhang,
utan vid utvalda tillfällen.
Varför - för att man behöver en orsak som drivmotor
som tar en framåt, även vid motgångar.
De två kombinerade gör det lättare att lyckas med det man tar sig för.
Men det är lättare sagt än gjort!

Men att våga drömma och hålla kvar det hjärtat vill.
Att våga språnget när tillfällen ges - för dem kommer,
så slut inte dina ögon allt för länge.

Våga vara fisken som simmar mot strömmen!




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av mer ord
Läst 539 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2013-02-17 15:27



Bookmark and Share


  © anakreon VIP
Instämmer i detta välskrivna upprop!
Har gjort det hela livet, men nu
börjar jag bli en smula trött i fenorna.
Calle
2013-02-21

  Tor-Björn Fjellner (Mr T)
Hmm. Tycker om dessa rader.
Ett underbart inlägg i kampen för synliggörandet av begränsande tankar i syfte att eliminera dem.
2013-02-21

  Schizooliza
... Att våga fast man är livrädd ger en fantastisk oväntad belöning; man finner källan och erhåller styrka:):) tack för denna fina text!
2013-02-21

    ej medlem längre
så himla bra funderingar här!
sånt att påminna sig om!
2013-02-17

  mer ord
Att följa sig hjärta - är i sig att gå emot strömmen.
För alla runt omkring en, har sin syn och sina åsikter om det man säger, gör och är.
Men inte ens att följa sitt hjärta - är det lättaste alltid!
Men att sluta försöka, är att ge upp sig själv och det liv man lever.
Så lev, andas och lyssna till ditt hjärta!
2013-02-17

  wildah
Mycket klokt skrivet, alla borde ifrågasätta mer och åtminstone ibland simma mot strömmen.
2013-02-17

    ej medlem längre
Klart, porlande, uppmuntrande brus stannar i mina öron. Ska lyssna till det och våga språnget upp i forsen. Vi gör det tillsammans?!
2013-02-17

  Larz Gustafsson VIP
Jag är en sådan lax.
Dessutom kommer jag från Älvkarleby, en plats som kanske mer än andra associeras med just lax.
Där Dalälven möter havet...
2013-02-17
  > Nästa text
< Föregående

mer ord
mer ord