Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kulturkoftor

Det har blivit vanligt att våra bibliotek anordnar träffar där
man stickar kulturkoftor tillsammans.

Men många känner sig osäkra när det gäller tvättråd för
kulturkoftor. Enligt professor Inkun Abel vid Uppsala
Universitet skall följande anses som allmänna riktlinjer:

De flesta kulturkoftor har kravet "Tvättas separat", men
en del tillåter att tvättas med andra kulturkoftor.
Observera att kulturkoftor däremot aldrig tillåter att
tvättas med koftor som inte är kulturkoftor.

Kulturkoftans största skräck är att krympa i tvätten. En
del kulturkoftor är vana vid heta diskussioner och tål
därför hög tvättemperatur, men för övrigt
rekommenderas låg.

Lycka till!




Övriga genrer (Kåseri) av Dan Myrbeck
Läst 297 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2013-02-27 14:50



Bookmark and Share


  KattenKin VIP
Himla härlig text, mer sånt! Applåder!
2015-04-21

    ej medlem längre
Härlig text, men det som får mig att dra på smilbanden är kommentaren av Connie. Vilken underbar torr, faktiskt snustorr humor och inte så lite sanning heller hon levererar.
Det jag kan tillägga när det gäller tvättråd är att man alltid kan lita på rosa eller är det kanske Rosa för att ta bort missfärgade fläckar som kan uppkomma i tvätten.
2013-09-23

  Connie
Skulle rekommendera att kulturkoftorna tvättas tillsammans med liknade färger, risken är annars att de färgar av sig på varandra. Det blir annars svårt att skilja dem åt ;)
2013-07-17
  > Nästa text
< Föregående

Dan Myrbeck