Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ödmjukhet

Goda är de ödmjuka
men de ödmjuka är få,
med denna fina egenskap
du ett frö hos de bittra kan så.

 

Skänk dem närhet o värme
kanske de  frö du sått börjar att gro,
när tiden är inne så kanske du
skänkt dem en ny framtidstro.

 

Jag önskar att vi alla
vågade visa vilka vi är,
jag tror att vi alla
denna fina egenskap inom oss bär.

 

Den som ej vågar visa ödmjukhet
kanske svag genom livet får gå,
för ödmjukhet är en styrka
som tillvaratas av allt för få…

 

 

© Angela Bohlin

 




Bunden vers (Rim) av Angela Bohlin VIP
Läst 324 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2013-03-02 20:14



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Texten och övertygelsen bär på en inbyggd paradox. Sanningen om hur att vara ödmjuk. Att ödmjukhet skulle vara något som är ett fåtal förunnat, samtidigt som det är möjligt inneboende hos oss alla, bara man väl hittar dit.
2013-04-25
  > Nästa text
< Föregående

Angela Bohlin
Angela Bohlin VIP