Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

...Maskrosbarn...

Ett litet  och skört 
...
maskrosbarn
växte upp ur betongen
...
inne i stan

Fick kämpa för livet
... en strid varje dag
med kniven på strupen
...
jag blir nog snart van

Men tron på det goda
...
i människors hjärta
glödde djupt
...
i barnets själ

Nog måste det finnas
...
goda människor
utan baktankar
... som vill mig väl

Men åren de gick
... de vuxna stod och såg på
säg mig ni vuxna
... hur kunde ni göra så?
 

© Angela Bohlin

 




Bunden vers (Rim) av Angela Bohlin VIP
Läst 410 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2013-03-02 20:35



Bookmark and Share


  genni VIP
Väldigt starkt, ja, en del vuxna vänder blicken bort och jag, jag undrar alltid om de sover gott på natten...
2013-08-10

  Arowana
Bra och viktig fråga!
2013-06-10
  > Nästa text
< Föregående

Angela Bohlin
Angela Bohlin VIP