Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Nyhetsreflektion


Pinsamt

Svenska kyrkan fortsätter att tappa medlemmar enligt intern statistik. År 2012 valde 54 483 att gå ur kyrkan, samtidigt som 7 563 aktivt gick med.

Antalet spädbarn som genomgått barndop - vilket ger automatiskt medlemskap i Svenska kyrkan - anges inte.

Men jag misstänker att dessa spädbarn ingår i de 7 563 som "aktivt" gick med. Vilket i så fall borde redovisats tydligt.

Så att uttrycket "aktivt" i sammanhanget hamnar i sitt rätta ljus.

Men kyrkan vill kanske inte blotta det pinsamma i att man fortfarande år 2013 till viss del idkar... tvångsanslutning.


http://hakans-blogg.blogspot.se/




Övriga genrer av Håkan Wiklund
Läst 208 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2013-03-05 16:50



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Håkan Wiklund
Håkan Wiklund