Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kvinnan som var utan dator, TV, radio, telefon och bil, men som ändå ägde ALLT! (ny version)

 

... men som ändå ägde ALLT som hon behövde och önskade i sitt lyckliga liv.

Hon hade ingen el och inget vatten i sitt lilla soldattorp långt inne i urskogen,

men hon drack ett förträffligt vatten ur sin brunn, och lagade mat på sin

vedspis. En rekordelig cykel hade hon, med en liten släpvagn till, och en

utmärkt kamera; en Hasselbladare från 60~talet, som hon tog underbara

bilder med i naturen och inne i staden. En skrivmaskin ägde hon, som hon skrev

sina texter med som förlagen stod i kö för att få publicera tillsammans med

hennes fotografier. Ville hon ha musik så spelade hon på sitt dragspel och

gitarr, eller så cyklade hon in till staden och gick på klassiska konserter och

rock´n roll~spelningar. Dagens Nyheter premunererade hon på, och fick

sina uppkäftiga, samhällsomstörtande och vackra insändare publicerade i.

En dag i veckan så for hon in till badhuset, och sen till sitt favoritkonditori

för att njuta gott kaffe, landgång och bakelse. Efter det gick hon och lyssnade

på föredrag på stadens bibliotek, och sen ibland några öl på puben

tillsammans med sin barndomskamrat Sture. Det hände att hon sov över hos

honom, men de endast pratade och sov, och masserade varandra.

Tre katter hade hon, och nån gång ibland så fick hon besök utav sina vänner

i MC~klubben "Kristna Socialister", och då blev det ofta stor fest.

Kristina odlade det mesta av sin mat och hon var vegetarian, och hon hade

daglig kontakt med andarna på den andra sidan och med sin GUD, men hon

stod utanför all slags religion. Hon var 50 år ung och hennes liv hade nyss

börjat, efter en katastrofal uppväxt, katastrofala män som slog henne, och

8 år som knarkande uteliggare...




Prosa av Johan Bergstjärna VIP
Läst 291 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-03-07 00:40



Bookmark and Share


  Peter Olausson VIP
du beskriver en underbar kvinna!
2013-03-07
  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna VIP