Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Arvo Pärt, "Spiegel Im Spiegel" http://www.youtube.com/watch?v=tOgIGvDM06U


Spegel i spegel

 

Lade dig
stilla ned
i vattnets
andningar,
så som det
nu andas. 

Till botten:
såg mig om
såg mig som
två frågor
sjunkande.

 

 




Fri vers av Stefan Albrektsson
Läst 832 gånger och applåderad av 28 personer
Publicerad 2013-03-08 14:09



Bookmark and Share


  Engel
Stillsamt vaggande.
Stilrent ackompanjerat.
2014-10-12

  ninfea VIP
Den här borde få en guldstjärna! Så få ord med så mycket innehåll. Tack!
2013-08-31

  Beatriz Quevedo de Hansen VIP
Vacker text vacker musik...
2013-03-12

    ej medlem längre
texten, frånkopplad en musik, leder vidare till en annan. http://www.youtube.com/watch?v=__obh4w6tD8

2013-03-12

  Autumn
Vacker dikt, vacker musik, allt vackert ! Excellent !
Och rörande !
2013-03-11

  Solitaire VIP
Den musiken hörde till,
och bitarna föll på plats
till en vacker bild.

Min första tanke
(morbid, förstås)
var annars
http://www.youtube.com/watch?v=gdmHHoI9beM

2013-03-11

  Bibbi VIP
Fint både ord och musik.
2013-03-11

  Bibbi VIP
Grattis till placeringen!
2013-03-11

    ej medlem längre
spännande dikt som sätter sprätt på hjärnans tankar
2013-03-10

  Jordgubbsodlare
Abra kadabra - så jävla bra va! Vattenapan säger: Du är en stor hövding, kom och dansa med oss nästa gång det stormar! :) Kan inte greppa hur men du fångar och återger känslan av att sjunka till botten perfekt, man är där, i din dikt och den känslan, när man läser. Storartat!
2013-03-09

    ej medlem längre
Meditativ och fragil! Zen!
2013-03-09

    ej medlem längre
så fin
så bra
tack stefan
2013-03-09

  Bibbi VIP
Grattis till placeringen "MEST BOKMÄRKTA DENNA VECKA"!
2013-03-08

  Anya VIP
En text som kan läsas flera gånger. Jag smakar på andningarna. Jag tycker om djupsinnet jag får till dina ord. Där kan jag känna igen mig.
2013-03-08

  Bo Himmelsbåge
Väldigt fin dikt, som andas många frågor o många svar! Sätter fantasin i rörelse; man får olika svar o frågor varje gång:

Spegel spegel i vattnet där
såg du mig andas har du mig kär
Jag sjunker till botten en gång
o en gång till
säg att du ser mig
o att jag finns till

Applåd o bokmärkes!
2013-03-08

  walborg
Spännande att läsa associationer i ord till Arvo Pärt
2013-03-08

  smultronbergen VIP
Lade mig stilla ned i vattnets
andningar/ så som det nu andas/

Ja lägger mig ned och vattnet blir
likt jag. Vattnet påverkar mitt jag
men är inte mitt jag. Så läser jag
dina ord. De Sjunkande frågorna
känns sköna att se på. Det viktiga
lär stiga upp till utan den dag jaget
orkar det. Så läser mitt jag.


2013-03-08
  > Nästa text
< Föregående

Stefan Albrektsson
Stefan Albrektsson