Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto: Eva Langrath


Döden skrämmer mig inte

 

säger han vid kaffebordet

tanken fortfarande ung
nyfiken på livet

men avståndet
mellan huvudet och fötterna
blir längre och längre för varje dag

runt om rör sig tiden
mitt i står den stilla

han tar gjutjärnspannan
lyfter 10 gånger
med varje hand

trapp - tränar
24 vändor varje dag

böjer knäna upp och ner
händerna stadigt
i diskbänkens kant

man får ingenting gratis
säger han med glimten i ögat

tiden rör sig mot 100

att döden tänker hämta dig
skrämmer mig lite

jag önskar att han hämtar dig med varsamhet

 

© Eva Langrath mars 2013




Fri vers av Eva Langrath VIP
Läst 831 gånger och applåderad av 48 personer
Utvald text
Publicerad 2013-03-11 21:29



Bookmark and Share


  Stefan Albrektsson
Så mycket underbart vackert och viktigt samlat i en och samma text. Jag är speciellt förtjust i hur du beskriver växandet i frasen: men avståndet / mellan huvudet och fötterna / blir längre och längre för varje dag". Och slutet är bedårande.
2013-03-20

  Qvittra
Väldigt vackert skrivet!
2013-03-18

  Tess74
Så otroligt fint skrivet
2013-03-18

  Monika A Mirsch VIP
en öm och underbart nära dikt - ord som ger ett stort djup
2013-03-16

    ej medlem längre
åh så ömt du skriver! så skört och starkt samtidigt, en genuin känsla genomsyrar hela din dikt. mycket vackert, jag blev otroligt berörd. tack.
2013-03-15

  aol
naturligt utsökt skriftat vännen,
2013-03-14

  Carola Zettergren
Så nära, så jättefint! Underbart bra!
2013-03-14

  Bibbi VIP
Grattis till "MEST BOKMÄRKTA DENNA VECKA "!
2013-03-13

  Havsbris
det skrämmer mig
men inget att tänker på om,
ironiskt och glad text ändå,
med hjärnan och hjärtat <3
2013-03-12

  glasblåsarblå
Den lyser av styrka och ömhet, så fint!
2013-03-12

  Suzy med punkterna
Ryser! Så milt men ändå starkt skaldat.
2013-03-12

  Peter Olausson VIP
så varsam i tonen, så lätt blir gjutjärnspannan
2013-03-12

  stenen/ Yv Ericsson
starkt
2013-03-12

  Bibbi VIP
Så fin beskrivning.
2013-03-12

  Piann VIP
En underbar beskrivning.
2013-03-12

  catharina.jerbo VIP
Åh!
2013-03-12

  ULJO
Välskrivet som vanligt från din penna
2013-03-11

  Göran Strömqvist
Utsökt, inkännande, välformulerat!
2013-03-11

  ResenärGenomLivet VIP
Så utsökt fin beskrivning...
2013-03-11

    ej medlem längre
Genuint.
Totalt.
2013-03-11
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP