Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Sommaren 1987.


Kapell



Gnällande felor i
Tystnadens kapell.
Stänk av blodrött vin
på altarets siden.
-Vem sitter där
och strör
sina gråa hår
över mantelklädd rygg?
Dunkel ovisshet tynger;
inre sinnen rusar runt -
i blind trafik.
Någon spelar vild hasard
med nuet som trumfkort
för framtiden.
(Detta är det enda rätta!)

Jag jonglerar
värme, kyla, känsel.
Kasta inte in någon
mer boll
i cirklarna, -
jag kan bara
jonglera 3!

Klockor ringer för de döda
i Saknadens kapell.







Fri vers (Fri form) av Marianne Räf
Läst 336 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-03-12 18:26



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Vi har nog alla någon vi saknar...
2013-03-12

  SatansSon VIP
stark dikt.
2013-03-12
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf