Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fyra nålar och en tråd

 

I.
Det var längesedan nu, du
hörde av dig. Var är du i livet?
Fortfarande rädd för dig själv?
För det stora? 

II.
Alla grusgångar är krattade och
gräset kantklippt. Papper i pärmar
sorterade efter vikt. Allt är
på plats. Varför rädd? 

III.
Det finns sådant som biter sig fast
sitter kvar som medaljer på en
generals bröst. Jag vet att du
gnider dina knän. Rädd? 

IV.
Islossningen när en mor gråter
för sin egen skull, med tre ungar
tillbaka i boet. Skilda världar,
samma historia. Inte mer.

 

 

 

 




Fri vers av Stefan Albrektsson
Läst 1053 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2013-03-15 10:27



Bookmark and Share


    ej medlem längre
fascinerande, rubriken är fenomenal, hör ihop med sista meningen, historien knyts ihop.
2013-03-17

  Beatriz Quevedo de Hansen VIP
Väcker många tankar och känslor...lakoniska berättelser i varje del...gillar!
2013-03-16

  ResenärGenomLivet VIP
Bitar av och funderingar om livet...ger mycket tankar...
2013-03-16

    ej medlem längre
"med tre ungar
tillbaka i boet"
Denna mening speglar smärtan/sorgen mest, tycker jag!
2013-03-16

  Fredrik P. VIP

Familje-interiör med många bottnar
somt känns igen, annat främmande.
Rädslan styr det mest för de flesta.
2013-03-15

    ej medlem längre
Läser den med inslag av monotoni inombords.
Som en lätt provokativ radioteater.
Människan på andra sidan dialogen, med sina händer hårt knutna i varandra, ett sista fäste för det ofrämmande.
2013-03-15

  Bo Himmelsbåge
Fin dikt om rädslan trots alla strukturer och en mors tårar över ett barn som inte här av sig och tre vars vingar inte bär.
2013-03-15

  Anya VIP
fina gestaltningar, krattade grusgångar, medaljer på generalens bröst oh islossning. Innehållsrikt med budskap.
2013-03-15

  smultronbergen VIP
Ser en vuxen man i tanken på
mor. Där den förgångna rädslans
plats ersatts av hjärtats. Något
kan ännu hända fågelungar tidigare
skrämda. ( allt på plats) där guppar
mitt hjärta till. Det som trots ordning
inte tar bort sorg och kaos. Tycker
så mycket om att föreställa mig
bildens bakgrund. Det finns en värld
utanför dessa väggar. Som drar er
bägge två in och tillbaka. Även mig.

Tack.
2013-03-15

  Bibbi VIP
Väcker många tankar.
2013-03-15
  > Nästa text
< Föregående

Stefan Albrektsson
Stefan Albrektsson