Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vällingby, 1993.


Storstadspoetens klagan



Jordplaneten rullar.
Invånarna knullar.
Varelser föds och dör.
Frågar sig ej varför.

Allt ses som självklarhet.
Om man grubblar på det -
är det mycket möjligt
- att det anses löjligt.

Ifrågasätter man
Världens struktur, hurdan
ruljansen tar sig ut -
kan man tas till dårhus!

Folks dygd är liknöjdhet.
Axelryckning, - knappt det.
Kallt, vinden viner

- runt frusen poet -

och bland barska miner.












Bunden vers (Rim) av Marianne Räf
Läst 291 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2013-03-19 13:28



Bookmark and Share


  ULJO
Fint skriftat, gillas
2013-03-21

    ej medlem längre
bäst
2013-03-19

  H som i Harakka
fantastisk rytm. denna gjorde min dag :)
2013-03-19
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf