Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag älskar regnet!



Jag älskar doften av torr asfalt som övergår till våt.


Och när sommarens regn faller hittar du mig nog
sittandes på en sten nära en sjö eller myr.

Sittandes med ett mys i själen där jag skrattar högt,
åt alla överlyckliga människor som gnäller och gnyr.


Jag älskar när slumpen kastar sina tårar mot fönster.


Och när hösten blåser vatten i vind mot mitt ansikte
bakom ett paraply som snart lär vändas ut och in.

Bakom sporadiskt skydd kring en färgglad promenad,
är jag ändå helt trygg i mig själv och vädrets disciplin.


Jag älskar regnets alla märkligt vackra ljud och dofter.


Välkommen ner till min vardag tänktes obehindrat högt
mellan droppar som sporadiskt plaska mot tak och tält.

Mellan trumspel vid torpets ljusblåa tunnor där inget,
utan vårt livets viktiga regn körs med traktor ut på fält.




Fri vers (Fri form) av H.C.B
Läst 896 gånger och applåderad av 21 personer
Publicerad 2013-03-22 22:16



Bookmark and Share


  Fulbergarn
trumspelet, ja det var ett tag sen det framträdde
2018-04-23

  överlevaren VIP
Fint fallande ord, genom själen!
2016-08-17

  aol
Så igenkännande fint fångar du känslan inom en,
2016-02-21

  Mfredrik VIP
Känner,gillar,ser
2015-04-11

  Marianne Räf
Jag älskar också regn.
Vi behöver ett rejält
vårregn, snart!
2013-04-11

  Marianne Räf
Jag älskar också regn.
Vi behöver ett rejält
vårregn, snart!
2013-04-11

  Rise Little One
Väldigt vacker och välskriven text om regn ur poetisk synvinkel.
2013-03-28

    ej medlem längre
Fantastiskt vackert! Det är något magiskt att lyssna på regnsmattret, när naturen håller andan och luften absorberar dofterna vattnet lockar ur marken
2013-03-24

    ej medlem längre
Fint skrivet, doften efter ett regn är underbar...
2013-03-23

  Angel of love
Åå fantastiskt vacker! Och doften av regn en varm sommar dag är underbart!
2013-03-23

  H.C.B
Tack!
2013-03-22

  mysing
att så älska regnet...
underbart vacker!!
2013-03-22

  Knådan
Jag älskar när slumpen kastar sina tårar mot fönster - fint skrivet, suveränt!
2013-03-22
  > Nästa text
< Föregående

H.C.B
H.C.B