Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tankeflykt, skärtorsdagen 2013.


Dagdrömmeri



Nåden blinkar med
troskyldiga ögon blå.
-Lev ditt liv, - o, lev!
Försök uppnå det du trår!

Kanhända, en dag
inte alltför långt bort,
det faktiskt blir JAG,
som till Himlen får eskort!

På broar av ljus
i gyllene kärra fram,
i ett lummigt rus,
jag far till Lyckans land!

Där möter mig Bo,
snäll och glad som en delfin!
Jag kan knapp det TRO; -
Min mun är ett enda flin!

Nej, nu får jag, väl,
sluta å fantisera -
om presumtiv, säll
färd till himlen, med mera!

Fast, det vore gött
att få återse alla
de kära man mött, -
som fått för lien falla!

Och, jag skulle ej -
ens för en sekund tveka -
om det gick - så säj -
ÖNSKA honom tillbaka!




Bunden vers (Rim) av Marianne Räf
Läst 297 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-03-28 14:50



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Fina önskningar...
2013-03-28

  SatansSon VIP
lyckans lan? skrivit två dikter själv som heter så... trodde jag kom på det först. men det gtycks finnas nåt som heter så ser det ut som.
2013-03-28

    ej medlem längre
fint..gillar tankens flykt
2013-03-28
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf