Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Missförstå mig inte jag bara funderar över balansen


Föräldrar !

Dom säger
att
det är lördag

Jag säger att
denna dag
är
prickad i kalendern,
familjehelg
\" avslappnad frukost\"
och förhoppningsvis
att läsa tidningen i lugn och ro
( jag har fyra minuter på mig
innan frun har borstat tänderna på bägge barnen )

Sedan
är allting som -normalt-

Det här med barn var lättare
förr
när frugan var hemma
och ( mannen )
tjänade en lön som
var skälig

rökade pipa
på lördagen och tidnings stunden
var heligare än
hedersmord

Numera jobbar vi \" män \"
som tex
städerska, sjuksköterska
och frisör.ska

Jaha
då har vi två kassa löner
i ett jämnlikt sammhälle
och barn som går på dagis
till klockan
17.30

Har man tur hinner dom se bolibompa innan sängdags !




Fri vers av Ola Rydberg
Läst 303 gånger
Publicerad 2006-02-24 22:13



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ola Rydberg
Ola Rydberg

Mina favoriter
den förgörande strävan