Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En sista tanke...

Jag tar upp en gammal pistol. Den är inte min. Jag studerar den, varsamt. Jag känner med mina fingertoppar - dess forna liv. Så mycket hat. Så mycket ilska. En splittrare, en ofullbordad lösning. En mynning till liv. Spänner hanen, känner doften av död och brända känslor. Hur känns det att bli fri, fri från allt - allt utom döden? Jag för pistolen till mitt karga ansikte, låter dess kalla metall hela mig - smeka min smärta! En tanke bort, en handling kort - att forma min sortie. Jag knackar på din dörr, med en ryggsäck av minnen att begrunda. Den är flyktig och söndrig utan spår av oss. En fjäder i vinden som reser ångestens fort. Jag låter tanken sväva fritt, en tanke dränkt i rädslans parfym. Ett beslut färgat av ett liv. Ett liv utan dess egentliga mening. Ett val att vandra med blytunga axelvaddar i viljans glesa skogar. Jag hör en fågel, den första vårfågeln, sjunga en sång. Jag ser en tall glänsa i solens prakt. Jag känner smaken av blod växa i min mun...




Fri vers (Prosapoesi) av Georg Möller
Läst 231 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2013-03-31 03:17



Bookmark and Share


  Kaptenlöjtnant
usch

2013-04-03

  Ninananonia VIP
Smärtsamt att läsa.. mycket bra skrivet..
2013-03-31

    ej medlem längre
mörkk inre monolog.. likt anteckningar från källaren - bra och skrämmande
2013-03-31

  Federico Romano
Hård dikt!
Påminner mig om en film med Alain Delon där hämden slår till..
Min fantasi givetvis..
Bra vemod, men också hopp..
2013-03-31
  > Nästa text
< Föregående

Georg Möller
Georg Möller