Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Med en nypa fantasi. Och, en from förhoppning.


Sagolikt


Lintottar med silverfötter
dansar, lätt, på grå mossa
i barrskogens täta dunkel.

In i dikten kommer, också,
en gul anka klampande och
ser sig klentroget omkring.

Vrålapan Dennis skriker, högt,
och hoppar från hustak till
hustak i solnedgångens brand.

Det finns, nog, många världar.
Myshulken sover under broar.
Dröshoppor parar sig jämt...

I natten vandrade vi i det svarta
dödsriket. Gröna ljuspunkter
stack hål i det massiva mörkret.

På dagen var vi ifrån varandra,
mättades på varsitt håll av ljusets
krispiga och sega sockervadd.

Hoppas du kommer tillbaka och att
Livet inte är, blott, en saga, -
- med ett bedrövande olyckligt slut!




Fri vers av Marianne Räf
Läst 170 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-03-31 22:45



Bookmark and Share


  SatansSon VIP
det var bra. gör nog det.
2013-03-31

  Tarantaran
Litet som en andning
och önskning i sagan..
på slutet en suck
på dimmornas bro..
fin stämning..!
2013-03-31

  ULJO
Gillar denna text
2013-03-31
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf