Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/sri-atacul-informatic-recent-realizat-cu-ajutorul-unei-aplicatii-de-tip-malware-pentru-spionaj.html


Just nu spjonaj cybernetiska attack.

 Oöverträffad cyberattack Rumänien. Forskare försöker stoppa "läcker" data

 

Handlingen pågår och underrättelsetjänsten varnar för att rikets säkerhet är i fara. Specialister som arbetar just nu, försöker stoppa attacken.

 

En av servrarna regeringen besegrades av det virus som lyckats smyga in. Därifrån började han skicka känslig information till dem som har sänt honom. Det är inte en film men vad som händer just nu,

 

Alert utbröt två dagar sedan, när det upptäcktes viruset smög i några servrar i Rumänien. Troligtvis en utländsk underrättelsetjänst cyberattack på Rumänien. Inte våra datorer hemma, men de statliga institutioner som är lagrade konfidentiella eller hemliga. Underrättelsetjänst bekräftade attacken, men skulle inte ange vilken ministerium eller organ är målet hemlig tjänst.

 

Tekniken används framgångsrikt ett år av hackare som vill stjäla lösenord eller information från var som helst i världen.

 

En till synes harmlösa e-postmeddelande skickas till en person som arbetar i regeringen, ett sådant kort. När den öppnas, är ett okänt virus installerat på din dator. Därifrån börjar det överföra filer, e-post och lösenord till en som infiltrerade där.

 

Detta är den andra attacken ge cybernetiska honom  anses vara mycket farligt för den nationella säkerheten i Rumänien. Förra året, inför speciella tjänster en grupp hackare som bär märke print i Ryssland kallas ”Röd Oktober” och statliga institutioner som syftar till oss. Som angriper stoppades.

 

Nu är myndigheterna försöker begränsa skadan och stoppa flödet av känslig information från statliga servrar till vad som verkar vara en utländsk underrättelsetjänst




Övriga genrer (Essä/Recension) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 296 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-04-02 15:32



Bookmark and Share


  kjell-åke bearfoot VIP
Kina, USA med flera klagar på samma saker....USA skyllde på Kina och Kina säger att dom är under attack.......och jag bara undrar vad Nordkorea säger efter som vi ser bilder på deras eventuella mål.....

HOPPLÖST LÄGE....När det gäller cyberrymden så anfaller nog alla alla....till och med lilla Sverige påstås ju vara med i leken såsom industrispionage.....
2013-04-02
  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP