Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
naken sanning.


visst finns det dagar.

jag har alltid haft bråttom därifrån, så har det alltid varit
målmedvetet har jag styrt mot det okända
jag har alltid haft ett behov av något nytt
en omättad känsla i kroppen som ständigt växt sig större
jag vart liksom aldrig tillfreds med det jag hade utan
sökte ständigt efter annat
det har varit till min fördel då det tagit mig hit
det har också varit min svaghet.

jag har sällan flytt en obekväm situation
snarare konfronterat, det har varit min styrka
jag är inte den som flyt, jag är heller inte den som stannar
en form av balansgång mellan svart och vitt
en karusell som tagit mig hit, idag.
en karusell som kommer ta mig dit imorgon.

och visst finns det dagar då tankarna briljerar
dagar då modet sjunker och det förflutna tar ikapp
dagar då man saknar en förlorad vän
dagar man önskar inte fanns
men det finns också dagar då man är stolt för vad man åstadkommit
dagar man minns, dagar man ser fram emot
det finns dagar man önskar vore eviga

för mig är du evighet
du är det vita som balanserar upp mitt mörker
och jag behöver inte få din bekräftelse för dig vet jag vart jag har
och det är det som är det vackra med oss
vi har varandra, och vi kommer alltid ha det så
men visst finns det dagar när det känns,
när det gör lite extra ont att din värld inte ser ut som min
när din vardag fylls upp av någon annan och jag inte är där
visst finns det dagar när känslorna exploderar
dagar som man helst vill glömma

det svåraste med att skriva boken om sitt eget liv är
att formulera de kapitel där jag inte är inkluderad
eller där jag helt enkelt är ersätt,
det svåraste med att skriva på detta kapitlet är att
jag känner mig överflödig, det finns någon annan som tagit min plats
jag hör helt enkelt inte hemma här,
någon annan briljerar inledningen, handlingen och jag är bara
det där extra överskotts orden som vi väljer att fylla ut med.
visst finns det dagar när jag önskar det aldrig blev så här
men det är dagar som denna som jag inser att jag själv skrivit
manuset och jag har själv låtit det hända.

visst finns det dagar då jag ångrar mig.




Fri vers av Lina Nielsen
Läst 423 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-04-02 22:17



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lina Nielsen
Lina Nielsen