Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Texten är inspirerad av en orolig bagatell av fale bure. När en poet känner poesins dödsstöt närma sig. Desto större andledning att förfärdiga poesi med gårdagars espri.


Kritik på en text (1047) Esprins kraft





Bloggen vinner allt större kraft
och omfång i poeters verklighet
så stor att den tränger undan

poesin till förmån för pålägget
på smörgåsen om kaffet var
bittert eller tillfyllest samt om

soppåsen är på väg att svämma
över eller just har blivit bytt.
Utan tvivel av stort intresse för

nylyckliga människor men för
dem vilka vilja läsa om svårmod
blommor och bin skall dessa

kvalster till texter reta gallfeber
på ett klassiskt skolat sinne för
skall man alls läsa trams så vill

man ju ändå se detsamma med
viss kvalité utförd och det möjligen
också via den rimmade versen.




Fri vers (Fri form) av lodjuret/seglare VIP
Läst 301 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2013-10-29 20:39



Bookmark and Share


  anathema VIP
Håller med i mångt och mycket.
2013-10-29
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP