Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Jag drog en suck av lättnad då min väninna kunde hälsa från sjukhuset att mobilen klarade sig från alltför allvarliga skador. Den bör gå att använda igen så fort hon tankat på den med nytt kontantkort.


Fördelen av god kontakt med vänner





Jag ringde upp min väninna igår och meddelade
att det skall bli förbjudet att prata i mobilen
annat än handsfree under bilkörning.

Först hörde jag telefonen sättas på, sedan ett
svärande över någonting. Det lät som om
bilen försökte bromsa häftigt.

Så kom det ett högt krasande ljud, följt av gnissel
och ett kvävt rop och så fullständig tystnad.
För att inte vidare störa eftersom hon

verkade upptagen lade jag på luren och skickade
mitt budskap som sms istället. Lagen
tillkommer som ett försök att

begränsa olycksstatiken. Det är ju så att om man
skall kunna framföra buss i kollektivtrafiken
i en stad som Stockholm, man

måste blåsa i en alkoholmätare. Så fort den bara
visar grönt, vilket kan kosta en förare fler
än ett försök, går det att starta

bussen och köra vidare till passagerarnas stora
överraskning och glädje. Att visa upp
livsglädje som förare av buss

var länge förbjudet eftersom passageraren kunde
bli rädd och tro att föraren var berusande.
Nu är detta hot effektivt avvärjt, trots

förarnas kurser i att försöka hålla sig allvarliga
och seriösa under sin yrkesutövning nu
i det närmaste känns onödiga och

slöseri med skattebetalarnas pengar. Det är min
förhoppning att mitt sms gick fram, min
telefon har snart slut

på kontantkortets kredit. Men alldeles strax skall
jag vara som tillbaka i vanliga gängor.
Dags för en rejäl fylla alltså.




Prosa (Fabel/Saga) av lodjuret/seglare VIP
Läst 77 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2023-11-21 18:14



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP