Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Som vanligt är jaget i brevfilmen inte identiskt med textförfattaren. Som vanligt är det dessutom en arbetslös skådespelare som får klä skott för det 'jag' som säger sig tycka det ena eller det andra i texten.


Jag ser inte judarna...





...som ett folk. Jag ser inga länder som bara länder. Jag ser inte raser som raser. Det jag ser är människor. Vi är alla bara människor, individer. Det är som fragment jag ser vardagen i verkligheten och verkligheten i vardagen. Verkligheten är inte en tavla målad för evig tid. Verkligheten är stadd i ständig förändring, även om någon säger saker som att när du dör kommer dessa träd och dessa hus att stå kvar för andra att se. Visst, men de kan också försvinna, de kan brinna ner eller husen kan rivas och ge plats för något annat. Ingen människa och inget folk är odödligt eller skyddade mot förändring. Om fru Nielsen med familj flyttar från Danmark till Norge så förändrar det inte stort varken Danmark eller Norge. Men om den familjen var en del av det danska folket, vad är då det danska folket imorgon, och vad är det norska? Folket är bara en illusion. Att säga sig strida för folkets bästa i olika frågor, det är ofta något man säger sig göra, men har man då ens frågat vanligt folk vad de vill? För mig spelar det liten roll vem som är av vilket slags folk. Det är individen jag talar till då jag talar med en polack eller italienare, med en japan eller någon bosatt i Australien. Jag talar då inte med hela den personens folk och jag talar inte heller som representant för hela detta lands invånare där jag själv har mina bopålar. Jag som har dessa åsikter och vill vädra dem här är entreprenör i dykarbranschen. Jag dyker gärna ner i olika kontroversiella ämnen, utöver i skilda vatten runt om i världen. Utöver detta är jag en enveten sportfiskare, idrottare och har spelat bandy i en lägre serie än som brukar omskrivas i pressen. Dessutom gillar jag att sticka tröjor, åka speedway och rida i naturområden som Saharas öken, Nevadaöknen och även sitta och titta ut över havet från en av Gotlands många härliga stränder.




Prosa (Fabel/Saga) av lodjuret/seglare VIP
Läst 329 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-12-02 20:12



Bookmark and Share


    Jane S VIP
Bra talat lodjur! Men kulturer är starka, sätter sin prägel på en människa...
2013-12-03
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP