Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Havet vågade

 

       I går var vi vid havet och frågade:
- Vad är du?

       Vi frågade igen:
- Varför? 

Då dök en storskrak
från hög höjd
ett litet enmotorigt plan
morrade över tallarna.

Du höll en rund sten
i ena handen och en
väderblekt träbit i den andra. 

Där satt vi länge tysta mättade ögonen
havet vågade.

 

 

 

 




Fri vers av Stefan Albrektsson
Läst 481 gånger och applåderad av 23 personer
Publicerad 2013-04-21 07:57



Bookmark and Share


  Ingela Svenson VIP
Vid havet händer livsavgöranden, där händer små saker som får din blick att ändra focus, det öppna havet är större än alla tankar!
2013-04-22

  Fredrik P. VIP
Nära havet tätnar mystiken
en sten och träbit börjar tala.
Fin lyrik i min smak!
2013-04-22

    ej medlem längre
Tänker på mystiken man upplever när man tittar på havet. Allt får en betydelse.

2013-04-22

  Bibbi VIP
Barnbarn till yrkesfiskare och uppvuxen vid hav gillar jag detta mycket.
2013-04-21

  smultronbergen VIP

Den här är så skönt betraktande
och jag känner mig allvarsam
nästan hudlös i läsandet. För mig
blir havet den tillfälliga flyktplatsen
för storskraken vars bo invaderas
av människan. Måste havet svara?
Den har alla svar en storskrak behöver
för ögonblicket. Har fisken och livets
uppehälle kanske. Tycker riktigt mkt
om detta och havet " vågade" vilket
ord, det fastnar i sin gåtfullhet,

Det är märkvärdigt det här. Sådan
stillhet. Stenen och biten trä där
så löst oförklarat. Underbart Du!
Tack.
2013-04-21

    ej medlem längre
Mycket fin bild å havet som jag älskar!
2013-04-21

  Chawa VIP
Händelser vid havet som gör det havet gör...till fröjd för ögonblickets njutning... Fyndig titel med vacker händelserapport!
2013-04-21

  Anya VIP
En vacker bild bjuder du på....bra gestaltning. Tycker särskilt om sista raden....havet vågade. Får mig att börja tänka, vem var det då som inte vågade? Eller vågar havet för att det är vår? Eller???
2013-04-21

    ej medlem längre
här målar du upp en stämning, den där fina med respekten...det okända - mycket bra
2013-04-21

  Tess74
Jag älskar havet. Finns inget som slår känslan av dess närhet
2013-04-21

  ResenärGenomLivet VIP
Undrar om ögonen någonsin kan bli mättade...jag får aldrig nog av det naturen ger...det kommer nytt hela tiden...
2013-04-21

    ej medlem längre
Vilsamt.
Havet famnar alla känslor
2013-04-21
  > Nästa text
< Föregående

Stefan Albrektsson
Stefan Albrektsson