Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

MITT FRAMTIDSTAL.

Framtiden. Vad är det första tankarna som poppar upp? För mig är det iallafall robotar, flygande bilar, och minimalisk-stil.
För komigen, vi har alla sett dom där SCI-FI filmerna, då världen är ett stort plåtklot!
Men när det handlar om framtiden brukar jag grubbla på, vad tänkte generationerna innan oss om framtiden?
Den framtid som nu är vår verklighet och vardag?

I det stora hela tror jag att det var ganska lika tankar som vi har nu om vår framtid, fast med lite små detaljer som skillnader förstås!

Jag läser en hel del böcker, lite för mycket om jag ska vara ärlig.
Och mina absoluta favoriter är framtidvisioner.
Då det kan handla om allt mellan fred på jorden och jordens undergång.
Men vad den än har för scenario så finns det en sak dom alla har gemensamt...
Att framtiden är ett osäkert kort.

Vi kan ha möjliga teorier om den, då kanske 99% chans att det faktiskt blir just så, men den där 1%:en finns fortfarande kvar, och den andas oss rakt i ansiktet.


Vi kan, och kommer aldrig att kunna förutspå vår exakta framtid. Men vi kan alltid drömma om den, för i vilket fall som så är drömmar verkligheter vi ännu inte upplevt.
Och det är bara vi som kan se till att dom händer.
Inte din mamma, chef, eller religon. Vad nu alla bortförklaringar kan vara. Vi har alltid kontroll över vårt eget öde.

Mahatma Gandhi sa:
''The future depends on what you do today.''
Och så sant som sagt!

Människor stressar så mycket framtiden på bekostnad av nuet. Och ja det är snott från star wars, men det gör det inte mindre sant för det!
För det är just nu du skapar din framtid och historia.
Varje sekund räknas, så slösa inte bort dom!

Framtiden kommer alltid att bestå utav sorg, kärlek, och lycka. Det är inget vi kommer kunna ändra på, bara lära oss att leva med.
Vi kommer att uppleva sorg så stor att vi inte ens kan drömma om att överleva natten.

Och vi kommer att uppleva kärlek så stor att det känns som om hjärtat ska hoppa ut ur bröstet.
Det är det som är vårt förflutna, vårt nu, och vår framtid.

Vad nu än era drömmar är så kan ni alltid förverkliga dom, på ett eller annat sätt. Beroende på hur långt ni är villiga att gå för att uppnå den, och hur stor hungern efter den är.

Så frågan om framtiden är egentligen det mest dumma man kan diskutera.
Alltså komigen! Varför hålla på att grubbla över något som kanske, kanske inte kommer att ske?
Varför är den så viktig när det är exakt just NU den skapas?


OVER AND OUT!




Fri vers (Fri form) av Junepandora
Läst 1329 gånger
Publicerad 2013-04-22 19:53



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Junepandora