Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Håglöst

Jag ser ej det havet som brinner
För allting omkring är så still.
Och vet du att saven som rinner,
Alls inget eget den vill.
livlöst så tickar en klocka
tid skyndar framåt mot vad?
Vit av porslin som en docka
jag ler utan nånsin va glad.
Livet i sig inte räcker
känslorna inte de väcker.

Jag att känner att klockan den tickar
Men orkar ej att mig bry
Håglöst ser tiden som flickar
förbli och som ständigt är ny
Men nyhet är inget som tänder
Upp elden så livet tar fart
Kanske blossar men ingenting händer
Försvinner jag inte vet vart
Försvinner och lämnar en skugga
En del av mitt inre fått tugga

Känner mig håglös och hålig
Kan jag fylla upp hålen med kitt?
Renovera nån som är dålig
Och göra så livet blir mitt?
Att hål artificiellt kunna fylla
Så jag blir och livet blir fyllt
Och på kletig massa jag skylla
Att trots allt blev ej livet förgyllt.
För det blir ej igen som det varit
Helhet med tiden har farit




Bunden vers (Rim) av Knickedick
Läst 307 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-04-22 20:37



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Gillar mycket.
2013-05-09

  zallander
jag tycker detta är ett fint hantverk, som förtjänar uppmärksamhet på grund av både takt och innehåll
2013-04-23

    ej medlem längre
Vemodigt. Vackert diktat.
2013-04-23
  > Nästa text
< Föregående

Knickedick
Knickedick