Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Nån som vet? Snälla, svara!


Dubbel Tanka Ex (eller In) Nihilo


Rumtid börjar big!
& bang! Bakgrundsstrålningen,
kontinuumet, 

gav tretton komma åtta
miljarder år sedan bang! 

 

Svårare med big!
Har lite svårt att fatta,
famlar i intet. 

Allvarligt: var sker big bang?
Undrar var ingenstans är.

 

 

 

 

 

 




Bunden vers (Tanka) av Stefan Albrektsson
Läst 360 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2013-04-24 09:16



Bookmark and Share


    ej medlem längre
våra vägar korsas i denna tanka, och som sagt, var finns den; bangen?

tack!
2016-08-11

  Jordgubbsodlare
Alla dessa trotsiga frågor. Ät din potät och var god dröj! :)
2013-08-31

  Bibbi VIP
Skäms ej för att tillstå att jag inte vet:-)
2013-04-30

  Jaseph
Enkla och toksvåra frågor!
Kul och elegant.

Någon kanske skulle vilja
besvara din filosofiska
fråga med att hävda
att vårt universum
endast är ett i
raden av universa.

Big Bang i kubik!

Men frågan förblir obesvarad ändå.
2013-04-25

  Fredrik P. VIP

"O, någonstans! Någonstans
är vi alltid tillsammans" för
att nu citera en känd dikt.
Extremerna är mystik enligt
mitt sätt att se det, mikro-
likväl som makrokosmos.
2013-04-25

    ej medlem längre
När jag vet så bjuder jag in dig dig på Nobelfesten. Man menar (i en av tusen teorier) att även "var" och "ingenstans" inte fanns. Kul! :) Jag har alltid varit bunden vid vad som fanns "innan". Min nuvarande teori är att det alltid funits universum. Alltid. Det är det enda min mänskliga hjärna klarar. Fråga mig igen när vi har 7-8 hjärnor! :)

2013-04-25

    ej medlem längre
Vild blir ens ansats att om rummet fatta,
förstå de gränser som inte vill bli satta
ungefär som år noll; bortom all kontroll.
2013-04-24

  Larz Gustafsson VIP
Ingenting uppstår ur ingenting.
Ateismen är årtusendenas bluff.
2013-04-24

    ej medlem längre
jag vet, men har lovat att inte berätta. snyggt big-bang-percussion
2013-04-24

  Tess74
Ja du...*kliar mig i huvudet* Den som hade svaren på universums alla gåtor :) finurlig text som jag gillar
2013-04-24

  smultronbergen VIP
Här stället jag mig bredvid
kaktusblomman och tar hennes
hand om hon inte misstycker?
Det är inte lätt att vara liten inte
förstå, inte vara " big" inte ens
Bang, Vi får hålla i varandra hårt,
så länge det går,
2013-04-24

    ej medlem längre
haha...vi kan ändå inte veta allt..:)) så jag låter huvudet vila i detta vidunderliga vara, vi finns, det är ju vackert...:))
2013-04-24
  > Nästa text
< Föregående

Stefan Albrektsson
Stefan Albrektsson