Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Att man kallar Arlandas flygplats, det vill säga den del av banan där flygplan startar eller landar, för just 'plattan' är ju ingenting konstigt 1957. Men att kalla Sergels Torg för plattan, det är ju bara för mycket. Bilden illustr


Är Sergels Torg en flygplats?




Under skolavslutningsdagarna i Stockholm händer det
att en del studenter väljer att landa på plattan mitt i
storstaden. Antingen på själva torget i samma plan
som nedgången till tunnelbanan

eller också i mera gatunivå, där fontänen är belägen.
Exempelvis flyger en del studenter av festyreflaket
och ner i vattnet därför att centrifugalkraften når
nära ett g där bilarna far runt i

rondellen i nära tjugo kilometer i timmen. Betänk att
det här rör sig om hästkrafter och att så många som
tjugo hästar springer väldigt fort i förhållande till
exempelvis gångtrafikanter.

Det rapporteras varje år om trafikolyckor i samband
med att studenter betalar för att få färdas på ett som
lastbilsflak. Vidare har det framkommit att flaken
saknar säkerhetsbälten.

Även fallskärmar saknas i sammanhanget. Främst för
att lastbilar betraktas mera som markfordon och
inte ofta flyger i luften. Det är ofta nog så att
det som inte får hända först

måste hända innan man ser till att stifta lagar om det
som inte får hända om det nu skulle vara så olyckligt
att det ändå sker. Detta är en brist som många
skulle vilja att det åtgärdas.

Men som sagt, utan exempel på möjliga åtgärder mot
saker man inte vill skall hända kan vara orsaken till
att man inte har koll på det som kanske kan hända.
Det bästa med olyckor är ju

annars ofta att när de händer får samhället vetskap
om att sådant kan hända. Men fortfarande finns
det brister tills det hela brister. Vilket händer
även den bästa av människor.



(Texten har legat i utkast sedan 2013 05 08)




Prosa (Fabel/Saga) av lodjuret/seglare VIP
Läst 49 gånger
Publicerad 2024-01-10 02:49



Bookmark and Share


  Tomas Sofia Johansson-Jonsson VIP
en häst har 15 hästkrafter
bara så du vet :)
god morgon! <3
2024-01-10
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP