Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Behövs inte så mycket


Små Mirakel

Små mirakel är inga spektakel eller gjorda av pompösa orakel, utan en stund utan avund med sund värdegrund.

En morgon så varm och skön du slipper stå i kön till ett café för att få ditt te, det finns på ett ställe där du inte behöver ta sats och va en sälle.

I ditt kök med allt stök finns en vrå där du kan stå alla andra kan skrika sig blå utan att förstå.

En dag då värmen känns len och du inte behöver oroa dig för att bli sen.

Ett litet ord som du förstod och var till dig, för att du gjort en bra grej.

Lite tröst när du har ont i ditt bröst för att du inte kom först eller plågats av törst.

Ett litet leende, inte för ditt beteende utan att du märks av någon som är seende.

Så om vi försöker att le så ska ni se, ett litet mirakel utan spektakel eller pompösa orakel.




Fri vers (Fri form) av Peo Sjöstedt
Läst 250 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-05-11 03:28



Bookmark and Share


  ULJO
Det lilla är gott nog, bra text
2013-05-11
  > Nästa text
< Föregående

Peo Sjöstedt
Peo Sjöstedt