Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 
Kärlek


En hyllning till min fantastike FAR

Kära Far !!

Nu är det fars dag igen som så många gånger förr, men sällan eller någonsin har två söner haft en bättre far att fira. En Pappa som alltid funnits där aldrig sårat eller sagt elaka ord utan hjälpt oss framåt på våran brokiga stig. När snålblåsten dragit in vilket hände ganska ofta med dom söner du fick, och trots det stod Du där med lugnet och ron i behåll utan beskyllningar eller anklagande ord.
Det fanns inga dretongar eller idioter utan några goda råd och vänliga tillrättavisningar till dina söner så vi förstod ett och annat här i livet.
Aldrig Du nekat oss eller våra vänner en skjuts hem från både dagliga och nattliga äventyr vi haft under uppväxten, utan alltid suttit tålmodigt i bilen och väntat på odågorna och mött oss med ett trevligt sätt, men var Du tvungen att gå in och hämta oss på stället skämdes vi aldrig för Dig utan det kändes bra, och tro mig det är få förunnade.

Allt från luftgevärsmassakrer till sönderkörda och trasiga bilar fixade du till så våra äventyr här i livet kunde fortsätta, utan att vara nedtyngda av nedlåtande kommentarer eller hårda bestraffningar.
Det Jag lärde av min uppväxt har Jag försökt föra vidare till Mina barn så Dom ska ha samma chans att känna den trygghet som Vi gjorde.
Älskade Pappa att få ha dig kvar och pigg betyder så mycket för mig min bror och Din sonson, sondotter, mer än Du troligen kan ana. Att vi har den äran och fått Dig till Pappa här i livet är nog många gånger mer än Vi förtjänat, men något som Vi känner oss väldigt tacksamma för.

Så kära Far vi önskar Dig den bästa av dagar.

Stor kram dina söner sondotter och sonson samt skrynklan.
Fri vers (Fri form) av Peo Sjöstedt
Läst 244 gånger
Publicerad 2018-03-10 02:02Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Peo Sjöstedt
Peo Sjöstedt