Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Soldatens brev

käre mor

Här finns inga plommonträd
inga nyponbuskar
inga vinbär att plocka när man går barfota genom trädgården

Här finns inte vår gröna gräsmatta
inte vår djupa och klara brunn
inte våra röda rosor.

Jag saknar våra söta plommon när jag äter torrt bröd
saknar våra nypon som visade att sommaren var kommen
saknar våra vinbärsbuskar när jag blickar över dessa tomma ängar

Mina tår längtar efter att återigen få känna vårat gräs
mina läppar längtar efter att få dricka vårt klara vatten
mina ögon ser inga rosor mor, bara människor som har ihjäl varandra

och alla längtar hem




Fri vers (Fri form) av Julius Larsson
Läst 177 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-05-12 16:27



Bookmark and Share


  Ewelina Mann
Något av det bästa jag läst på länge! Djupet berör mig!
2013-05-12
  > Nästa text
< Föregående

Julius Larsson
Julius Larsson