Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Texten är en del av det allegoriska satirverket "Tviveln", som är en omskrivning av Bibelns (och psalmbokens) mer centrala delar utifrån de sju dödssynderna, såsom de manifesteras i modern tid.


Onomatopoetisk trosbekännelse 1 - Frosseri

- Läs efter mig, min Son!
Herrens bön är näst i raden:
(Här äts bönor? Fettisdagen...)

"Fader Vår som är i himlen:
(Bakverk små som äts i minnet;)

helgad vare Ditt namn,
(semlans smak är mitt allt;)

tillkomme Ditt rike;
(Stilton med vitt isté;)

ske Din vilja
(sked i vaniljglass,)

såsom i himlen, så ock på jorden;
(sås kom i kringlan, sås ock på bordet;)

vårt dagliga bröd, giv oss idag
(vårt knapriga bröd, vit blockchoklad;)

och förlåt oss våra skulder,
(socker-bård på tårtans rulle,)

liksom vi har förlåtit dem som oss skyldiga äro;
(vitt som bit av fruktos i hemgjord ost - syltning av päron;)

och inled oss icke i frestelse,
(och mint med korinter i fett smälter;)

utan fräls oss ifrån ondo;
(smulad prästost i små plommon;)

ty Riket är Ditt, och makten
(ty fint är väl Kitt på mackan,)

och härligheten, i evighet
(dock bär vi smeten i evighet)

... Amen."
(... i tarmen.)




Övriga genrer (Satir) av Mattias Hammarström
Läst 254 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-05-15 08:14



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mattias Hammarström
Mattias Hammarström