Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
"Blir du också astmatisk av kyssar...?"


Protoplasmatiska kyssar

fysiolog... logaritm... fysiolog... logaritm
det är fysiskt - logiskt - rytmiskt
fysiolog... logaritm... fysiolog... logaritm

jag följer fysiologaritmen
den låga rytmen glöder på en egen våglängd
utstrålar fotoner som utan ansträngning
skapar glädjeryckningar i retinala receptorer
rundgång i nucleus accumbens
och orsakar proliferation i mina stamceller
våra samsvängningar resonerar i dina
- knappt anständiga
men ack så matematiskt perfekta -
sinuskurvor
vår kärlek sprider virus-snurror
virar blodkärl om varandra
i en härlig aneurysmatisk härva
och en skärva av mitt nyckelben
låser fast sig i din hjärtklaff
dirigerar om din lever och din livmoder
till att hålla vitala brandtal
för fruktbarheten

de högre organen finner deras oden
och agenda-ändringar högst lämpliga
varvid livmoderhalsens skälvande stämma
ömt viskar: "Ser du moderkakan?
Hennes namn är Placenta."
- och lämnar alla andra
samtalsämnen oväsentliga

vi är den sjuka kemin
i ett patologiskt heterozygot genpar
och den friska allelen överröstas
tystnar
överöst av våra
protoplasmatiska kyssar
blir du också astmatisk av kyssar?
jag klarar knappt paniken
hysterin
histamin är mitt livsvitamin
när jag andas in ditt hår av Ritalin

jag har följt fysiologaritmen
- men kyss mig så vågar blicken
knappt följa mönstren av böljande flodvågor
i dina blodådror som löper längs din halsgrop
längs basen av din nacklob:
vacker!
ord... för vacker

du är för vacker för ord




Fri vers (Spoken word/Slam) av Mattias Hammarström
Läst 393 gånger
Publicerad 2017-02-16 20:08



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mattias Hammarström
Mattias Hammarström