Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Nattliga tankar som ville sättas på papper men vägrade ta tydlig form.


Valfri samvaro

ingress:
ingredienser i grensle-sittande
ingen gräns för gren mot gren
för grenen mot grannens gren
mannens gren mot kvinnans
vi dansade så inlandsisen smälte
vältrade runt bland toppar och dalar
med kroppar som skvalade
"klarar karlar av att kvala?"
frågade den lågande kvinnan
och jag sa
"klart man kvalificerar"
men hon sa
"det är inte det jag menar
- är ni trygga
byggda att hantera livets kval?"
jag sa
"har vi något val?"
hon skrattade, sa:
"när alliansen segrar är det blåval
och en grundval simmar aldrig djupt
men är ändå fundamental"
det var då jag kom underfund
med de mentala processer
som styrde vår attraktion till varandra
det var andra gången
på verandan
i hängmattan
vi hängde matta
nakna
med hoptrasslade ben och armar om vartannat
och det var första gången
vi verkligen var
vakna




Fri vers (Fri form) av Mattias Hammarström
Läst 455 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2017-02-14 23:43



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mattias Hammarström
Mattias Hammarström