Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Ny låskolv, går ej till porten mm (Många nödrim)


Ute- eller innelåst??

Dörrar släpper inte in folk eller djur
De stänger oss ute i ur och skur

Jag bytte låskolv
och kom hem till orten,
men inte in genom porten

Jag hittade en nyckel till källaren
Det är den enda som "gäller än"

Antingen vara ute ,eller inne,
mellan tjugoett och fyra
Då kan goda råd vara dyra

Jag var ute på stan hela natten,
kom hem fem och såg inte till katten

Stockholms krogdörrar går utåt, förr inåt
Dörrvakter ska ha lätt att slänga ut "nåt"

Utan alla fördomar och dessa utgångar,
skulle alla komma in utan störningar




Bunden vers (Rim) av peter schenling VIP
Läst 579 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2013-05-15 08:46



Bookmark and Share


  Magica VIP
Fastlåst...
2013-05-16

  Federico Romano
Bra diktat om porten, dörren som avgränsar, håller ute eller stänger in oss, en dikt som fastnar..
2013-05-15
  > Nästa text
< Föregående

peter schenling
peter schenling VIP