Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Minnen från hospitalet Beckis.


Tusen dagar (På dårhus)



Här huserar :
Gud och Jesus och Gustav Wasa.
Vissa divor har
en gräslig insida,
utslagna redan i
det förflutna,
spyr sin vrede
på min
Oskuldsfullhet,
hugger i mjukdelar.

Luftkonditioneringens
dån
överröstar kulturprogrammet
i hörlurarna.
Annars är allting inneslutet
i den dundrande Tystnaden,
som höjer sig över
oss, likt en örnpappa
med silhuett
mot fullmånen.

Ur Gökboet
puttas den ut,
som är normal och svag.
Döden slickar sig om munnen.
Helig Ande går
i uppdelade skepnader
och stirrar i korridorerna,
vingklippt och med urvuxna kläder, -
minns när det 'gick'
med Horan i backen!

Bårhuset
ligger nära
och trycker med
kalla ben, som
gått för länge,
här.
Jag smälter
min bittermandel.
Vampyren säjer:- "Förlåt!"
med ett beklagande, blodigt grin.










Fri vers av Marianne Räf
Läst 174 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-05-15 11:22



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf