Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Aidenn


Är det här..

Jag är ur kurs, verkligen ur kurs
cirkulerandes i trakten av Orionarmen
i en rostig havererad NASA kapsel

Nedriga nebulosor, jag är ljusår från Laxå kommun
Det enda jag kan luta mig mot nu är statistik
och ett pärmlöst ockult manifest av herr Höglund

Snart är vattnet slut
men jag klarar mig alltid
Se! en fritt svävandes partikel
en till upptäckt av den kalibern och jag har mitt på det torra,
och så tog vattnet slut, som svar på tal

Så fort jag reparerat navigationsutrustningen
tar jag sikte på ett svart hål som jag skymtat i dessa trakter

Och stämmer Dr Bessels kalkyler kommer jag lite ironiskt sugas in i den 10 miljarder år gamla malströmsgalaxen där jag har en bekant, nämligen
advokat Utterson


Syrebristen gör mig väldigt yr , och som ni säkert förstår
är det bråda tider
Mera bruk i baljan boys

titta ännu en fritt svävande partikel

Dra på trissor jag sugs in i något
Jag tror inte mina ögon

milda makter
det är så vackert
är det här..




Fri vers (Fri form) av Edgar Allan Ågren
Läst 246 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-05-18 22:59



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Edgar Allan Ågren
Edgar Allan Ågren