Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Längtan

Då den långa vintern kommer, det blir kallt, is och vinterns snöstormar yr som allra mest,
Ja, då stannar jag bara inne och ser på en bra film, eller kryper upp i soffan med en bra bok, en kopp varm choklad och en nybakt bulle och suckar för mig själv.
För denna årstid avskyr och tycker jag, bara är pest.
Det är våren och sommaren som jag längtar efter allra mest.
För så fort våren kommer, vet jag att det inte dröjer länge förrän jag är tillbaka i Gräfsnäs.
Tillbaka på den plats, på det jobb och hos de personer jag håller av och älskar.
För där ute, är det ingen som mitt tålamod i samma stor skala som hemma, sätter på test.
Utan alla är genomsnälla, vänliga, försöker att alltid hjälpa till, och besvarar varenda vänlig gest.
Och då blir varje dag av lovet, en enda jätte-fest.




Bunden vers (Rim) av Julia Källhult
Läst 220 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2013-05-21 19:26



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Julia Källhult