Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Martyren

Du dog som en maskäten lilja
i en kamp mot en illusion
Ty allt som var bortom din vilja
var endast prostitution

Du dog som en maskäten lilja
som ingen syns sörja bredvid
Och vem ska besanna din vilja
att få vila i evig frid

För sådan är döden och livet
som omsluter all energi
När kroppen mot graven tar klivet
är själen benådad och fri

Men bara i några minuter
sen tar det roliga stopp
Innan vår herre omsluter
din själ med en ny liten kropp




Bunden vers (Rim) av Edgar Allan Ågren
Läst 238 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-05-23 20:16



Bookmark and Share


  Annika Persson
Gick du på Rue avenue och lät dig inspireras
av Charles Baudelaire "De ondas blommor"?


På gravstenen stod
Bon mots ne pas vodrais l'autre livre
ils trouvent vraiment enrichissant
Votre combattant

2013-05-25
  > Nästa text
< Föregående

Edgar Allan Ågren
Edgar Allan Ågren