Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Nakendans i majnatten.


Snabbis-dikt

Jag gasar glatt på
med cigarettrök, blå.
Än är natten ung.
-Sjung, hjärta - sjung!
Svenska, - ett bra språk
att skriva dikt på!

Och, uttrycka sorg
i sin fästning, borg
av sparda minnen
och dunkla sinnen.
-Se, jag skriver, kvickt-
liten snabbisdikt!

En vindby, skållhet -
från andra hållet -
driver emot mig,
krumbuktar och har sig.
-Visa mig, visa
till kallvattnets lisa!

-Är vi onda - eller
vad är det som gäller?
Jag slår på spaken --
och dansar naken
i majnatten ut;
så här tar dikten - slut!








Bunden vers (Rim) av Marianne Räf
Läst 466 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2013-05-25 03:13



Bookmark and Share


    Dan Myrbeck
Måste bara få citera Carl-Anton, ungefär så här:

Vid Toknäs udde vid Byxelkrok,
där tog jag majdoppet naken.

Så nu kan ingenting gå på tok,
för nu är sommaren vaken.

Neptuni åkrarnas blåa eld ska
låta nätterna brinna ...
2013-05-29

  ResenärGenomLivet VIP
Fin dikt...trevlig att läsa...
2013-05-26

    ej medlem längre
Trevlig! Man anar att du får kraft av själva tanken på att rimma!
2013-05-25

  H som i Harakka
Helt underbar! =)
2013-05-25

  ULJO
Blir betagen av dina rim, mycket bra
2013-05-25
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf