Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Poesi kan vara god medicin.


Dikt för jämvikt


Krattar mina tankar med
poetisk aktivitet.
Känner drag av lyrisk vind
mot min koppärrade kind.

När själen känns dammig, fadd,
är det bra att vara skald:
Skingra melankolins skikt
genom att skriva en dikt.

Det har en renande verkan
och sinnena blir stärkta.
Du återfår mer balans, -
till alltet bättre distans.

Så med denna lilla dikt
vill jag erövra jämvikt.
Då man börjar flippra ut,
greppa pennan, resolut!

Låt ej härvan tovas till!
Använd tiden, sluta spill!
Vädra ett befintligt spår!
Kamma ditt lyriska hår!











Fri vers av Marianne Räf
Läst 183 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2013-05-27 21:05



Bookmark and Share


  zallander
skön
2013-05-27

  Tarantaran
Fin Medicinal- dikt!
klart uppmanat,
nästan gjort -
kan man tro kvickt!
2013-05-27

  ResenärGenomLivet VIP
Härlig dikt...mycket att ta till sej...
2013-05-27
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf