Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sömnens år

Inte ens vid världens slut,
kan du undfly tiden.
Den sipprar genom spjälor
i själens tysta hav.

Bara hon kan komma nu,
tankero för vreden.
Sällan mer än ingenting,
för alla och envar.

Sömnens år en känsla dör -
själaro för freden.
Ångesten ur dvala föds,
där slocknar dagens ljus.

Endast då en strimma hopp,
lägger sig kring friden.
Morgondagens ödestro -
som målar nattens brus.




Bunden vers (Annat versmått) av Georg Möller
Läst 148 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2013-06-04 01:39



Bookmark and Share


  Juliuz Caesar
snyggt
2013-06-04
  > Nästa text
< Föregående

Georg Möller
Georg Möller