Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag tror inte på en tidens början och därför ej på Big Bang-teorin.


Sucken



Uratomen var
blott
en av många andra
i ett barns,
en pandas
eller en blommas
utandning.

Det vi pekar på
som Alltets start,
var istället
en suck ur
det gamla.

En daggdroppe
som avdunstade från
ett liljekonvaljeblad.

Allting slöts in
i Världens famn -
- och tittar du
tillbaka, finner du
blinkande ljus,
hav och stora
mörka skogar -
så långt det går
att se.

Du suckar.

Det tolkar kanske Framtiden -
som en Big Bang!











Fri vers (Fri form) av Marianne Räf
Läst 150 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-06-06 18:44



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Du är inte ensam om att tvivla. En hel vetenskaplig värld tvivlar: "Vad fanns innan Big Bang?" Något fattas i ekvationen.
-
"Det vi pekar på
som Alltets start,
var istället
en suck ur
det gamla."
Detta är trevligt tills vidare!
2013-06-06
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf